Корпус №2

Корпус № 2 Дніпропетровського центру професійної освіти до 1997 року існував як окремий навчальний заклад  (ПТУ № 60), потім у ході реорганізації був приєднаний до ПТУ № 63, а згодом цей навчальний заклад отримав нову назву ДПТНЗ «Дніпропетровський центр професійної освіти».

Традиційно на базі корпусу № 2 висококваліфіковані педагогічні працівники здійснюють професійно-теоретичну та професійно-практичну підготовку майбутніх працівників сфери громадського харчування, а саме: кухарів, кондитерів, кухарів-кондитерів, офіціантів, барменів. Учні можуть навчатись як на базі 9-ти, так і на базі 11-ти класів. Також триває плідна співпраця із Державною службою зайнятості, на базі нашого навчального закладу здійснюється професійно-технічне навчання незайнятого населення з професії «Користувач програмними засобами».

Важливим чинником у підготовці компетентних робітників є виробниче навчання і виробнича практика, що організовується в навчально-виробничих майстернях корпусу № 2 та на підприємствах ресторанного господарства.

Завданням цього напрямку  практичної підготовки учнів є набуття професійних навичок з професії, практичного досвіду та розвиток професійного мислення, прищеплення умінь організаторської діяльності в умовах трудового колективу.

Саме на цьому етапі в учнів формується свідоме розуміння і сприйняття майбутньої професії, забезпечується можливість перевірити знання на практиці, оцінити рівень своєї професійної підготовки і компетентності під час вирішення тих чи інших виробничих питань.

З метою підготовки більш конкурентоспроможних робітників за фахом дирекція ДЦПО для проходження виробничого навчання укладає  договори з кращими підприємствами ресторанного господарства.  Базові підприємства вибираються з урахуванням сучасного обладнання, використовування в роботі сучасних технологій творчим колективом. Такими  підприємствами є  ресторан  гранд-готелю „Україна”, кафе „Фантазія”, ресторан „Оазис”, кафе „Яффа”, ресторан „Ваш ресторан”, кафе „Чарлі”, кондитерські цехи „Асторія”, „Овен”, „Дружба”, „Промінь”, підприємства швидкого обслуговування „Пузата хата”, „Картопляна хата”  та інші.

Для обміну досвідом і використання сучасних технологій працівники цих підприємств проводять майстер-класи для учнів та педагогів ДЦПО.

Система ПТО акцентує навчання на категорії „уміння”, що сприяє глибокому професійному зануренню у професію,  тому ми маємо якісні лабораторні та виробничі бази. Робочі програми теоретичного і виробничого навчання доповнені вивченням  нової  техніки, технологій.

Лабораторії ДЦПО оснащені сучасним посудом, столовою білизною, інструментом для карвінгу,  звертається увага на особливості подачі страв у закладах ресторанного господарства.

Представники нашого  навчального закладу відвідують виставки – продажі, на яких ознайомлюються з асортиментом сучасних підприємств харчової промисловості, обладнанням. Маємо  каталоги сучасного устаткування, посуду.

Важливим чинником у підготовці компетентних фахівців є виробнича практика, що проводиться на підприємствах міста та на базі навчальних лабораторій. Місця практики відрізняються асортиментом страв та виробів, виробничою потужністю та ціновою категорією, тобто від шкільної їдальні до ресторану «Бартоломео».

На базі корпусу № 2 щороку проводяться конкурси профмайстерності як внутрішні, так і обласні.

Адреса корпусу №2:вул.. Калинова, 41. Телефон: (056)724-63-57, 725-43-52. 
E-mailderg.dcpo@gmail.com