Кондитер



Підготовка учнів (слухачів) за професією «Кондитер» здійснюється за типовими програмами Державного стандарту ДСПТО 7412.2.000000-2007.

Термін навчання: 1,5 роки (на базі 11 класів), 3 роки (на базі 9 класів)                     

Форма навчання: бюджетна

Кваліфікація: кондитер 3,4 розряду          

Працевлаштування:  гарантовано навчальним закладом

Вимоги до освітнього рівня осіб: повна, базова загальна середня освіта

Вік після закінчення терміну навчання: не менше 18 років.

 Тривалість професійно – теоретичної підготовки – 650 годин (це предмети: технологія приготування .борошняних та кондитерських виробів з основами товарознавства , устаткування підприємств харчування,  малювання та ліплення, гігієна та санітарія виробництва, організація виробництва та обслуговування, облік, калькуляція і звітність, фізіологія харчування, технологія приготування .кондитерських виробів харчової промисловості , охорона праці.

 Тривалість професійно – практичної підготовки – 1604 години. (708 годин – виробниче навчання; 896 години – виробнича практика), яка здійснюється у навчальних лабораторіях та безпосередньо на робочих місцях (підприємствах харчової та кондитерської промисловості міста).

 Типовими навчальними планами передбачено тижневе навантаження учнів (слухачів) не більше 36 годин при денному навантаженні не більше 8 академічних годин теоретичного навчання і 6 годин виробничого навчання. Під час проходження виробничої практики можливе навантаження  учнів (слухачів)  до 40 годин  при досягненні ними 18 річного віку.

Випускнику професійно-технічного навчального закладу, якому присвоєно освітньо-кваліфікаційний рівень „кваліфікований робітник”, видається диплом державного зразка.

 Особі, яка не закінчила повний курс навчання у професійно-технічному навчальному закладі, але за результатами кваліфікаційної атестації їй присвоєно освітньо-кваліфікаційний рівень „кваліфікований робітник” з набутої професії відповідного розряду видається свідоцтво про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації, зразок якого затверджується Кабінетом Міністрів України

 

Сфера професійного використання випускника: харчова промисловість, кондитерська промисловість, виробництво хліба, хлібобулочних виробів, виробництва сухарів, печива, пирогів, тістечок з тривалим терміном зберігання.