Кухар

Підготовка учнів (слухачів) за професією «Кухар» здійснюється за типовими програмами Державного стандарту ДСПТО 5122-НО.55.3-2008.

 

Термін навчання: 1,5 роки (на базі 11 класів), 3 роки (на базі 9 класів)                     

Форма навчання: бюджетна
Кваліфікація: кухар 3,4 розряду   
Працевлаштування:  гарантовано навчальним закладом
Вимоги до освітнього рівня осіб: повна, базова загальна середня освіта
Вік після закінчення терміну навчання: не менше 18 років.

 Тривалість професійно – теоретичної підготовки – 697 години (це предмети: технологія приготування їжі з основами товарознавства, устаткування підприємств харчування, гігієна та санітарія виробництва, фізіологія харчування, організація виробництва та обслуговування, облік, калькуляція і звітність, охорона праці

 Тривалість професійно – практичної підготовки – 1456 годин.
(450 годин – виробниче навчання; 322 години – виробнича практика), яка здійснюється у навчальних лабораторіях та безпосередньо на робочих місцях.

Професійно – практична підготовка (виробниче навчання та виробнича практика) здійснюється у навчальних майстернях та безпосередньо на робочих місцях (ресторани «Гудзон», «Фрайдес», «Оазис», «Союз», «Челентано» та інші.

 Типовими навчальними планами передбачено тижневе навантаження учнів (слухачів) не більше 36 годин при денному навантаженні не більше 8 академічних годин теоретичного навчання і 6 годин виробничого навчання. Під час проходження виробничої практики можливе навантаження  учнів (слухачів)  до 40 годин  при досягненні ними 18 річного віку.

Випускникам, яким присвоєно освітньо – кваліфікаційний рівень «Кваліфікований робітник», видається диплом державного зразка.

Особі, яка не закінчила повний курс навчання у професійно-технічному навчальному закладі, але за результатами кваліфікаційної атестації їй присвоєно освітньо-кваліфікаційний рівень „кваліфікований робітник” з набутої професії відповідного розряду видається свідоцтво про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації, зразок якого затверджується Кабінетом Міністрів України

Сфера професійного використання випускника: громадське харчування, загальні роботи з обслуговування споживачів у підприємствах харчування, виготовлення харчових напівфабрикатів, приготування їжі в закладах швидкого харчування.