Кухар. Кондитер

Підготовка учнів (слухачів) за професією «Кухар. Кондитер» здійснюється за типовими програмами Державних стандартів ДСПТО 5123.Н55043-2007.

Термін навчання: 1 рік (на базі 11 класів)           

Форма навчання: бюджетна
Кваліфікація: кухар4 розряду, кондитер 3 розряду    Працевлаштування:  гарантовано навчальним закладом
Вимоги до освітнього рівня осіб: повна, базова загальна середня освіта
Вік після закінчення терміну навчання: не менше 18 років.

 Тривалість професійно – теоретичної підготовки кухар 4 розряду – 819 годин (це предмети: технологія приготування. їжі з основами товарознавства, технологія приготування кондитерських . виробів. з основами товарознавства, устаткування підприємств харчування, гігієна та санітарія виробництва, фізіологія харчування, організація виробництва та обслуговування, облік, калькуляція і звітність, малювання та ліплення, охорона праці

 

Тривалість професійно – практичної підготовки – 1699 годин:
(630 годин – виробниче навчання;  1069 годин виробнича практика), яка здійснюється у навчальних лабораторіях та безпосередньо на робочих місцях (підприємствах харчової та кондитерської промисловості міста).

Тривалість професійно – теоретичної підготовки кондитер 3 розряду – 170 годин (це предмети технологія приготування. їжі з основами товарознавства, технологія приготування кондитерських . виробів. з основами товарознавства, устаткування підприємств харчування, гігієна та санітарія виробництва, фізіологія харчування, організація виробництва та обслуговування, облік, калькуляція і звітність, малювання та ліплення, Охорона праці.

Тривалість професійно – практичної підготовки – 528 годин.
(180 годин – виробниче навчання, 348 годин – виробнича практика).

 Типовими навчальними планами передбачено тижневе навантаження учнів (слухачів) не більше 36 годин при денному навантаженні не більше 8 академічних годин теоретичного навчання і 6 годин виробничого навчання. Під час проходження виробничої практики можливе навантаження  учнів (слухачів)  до 40 годин  при досягненні ними 18 річного віку.

 Професійно – практична підготовка (виробниче навчання та виробнича практика) здійснюється у навчальних майстернях та безпосередньо на робочих місцях.

 Випускнику професійно-технічного навчального закладу, якому присвоєно освітньо-кваліфікаційний рівень „кваліфікований робітник”, видається диплом державного зразка.

 Особі, яка не закінчила повний курс навчання у професійно-технічному навчальному закладі, але за результатами кваліфікаційної атестації їй присвоєно освітньо-кваліфікаційний рівень „кваліфікований робітник” з набутої професії відповідного розряду видається свідоцтво про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації, зразок якого затверджується Кабінетом Міністрів України

Сфера професійного використання випускника: харчова промисловість, кондитерська промисловість, виробництво хліба, хлібобулочних виробів, виробництва сухарів, печива, пирогів, тістечок з тривалим терміном зберігання.